top of page

Zwerfkunst

De schilderijen die ik maakte als therapie stapelden zich op. Letterlijk: op mijn livingtafel paste zelfs geen theekopje meer doordat elk stukje tafel bedekt was met afgewerkte schilderijen en het materiaal voor mijn volgende werken. Mijn kinderen hadden elk hun favoriete werken gekozen en gekregen, dus moest ik uitzoeken wat ik met de rest zou doen.Mijn werken verkopen: daar moet je dan weer tijd in steken en je mee bezig houden, contact opnemen met mensen en jezelf promoten, en dat zag ik niet zitten. Waarop ik nadacht over een manier om met die werken om te gaan, die voor mij wel haalbaar zou zijn.

De weken die daarop volgden rijpte er een idee in mijn hoofd. Ik volg op facebook al een tijdje een pagina ‘De boekenjagers’. Boeken worden in een ziplock zakje gestopt en op een willekeurige openbare plaats achtergelaten om gevonden te worden door een lezer. Wat kan met boeken, kan ook met schilderijtjes.

Ze worden achtergelaten op openbare plaatsen om geluk te brengen. De vinder mag het werkje meenemen, wegschenken aan iemand anders, of het achterlaten voor een volgende vinder.

Bij elk schilderij zit een briefje dat uitlegt wat zwerfkunst is, en zet ik ook dat het fijn als men zou laten weten waar de werkjes terecht komen, maar dat dat niet verplicht is.

Kunstenaars die zich geïnspireerd voelen om ook zwerfkunst de wereld in te sturen mogen contact opnemen via facebook/messenger of via connect@zachterewereld.com: samen werken we aan een zachtere wereld.

Comments


bottom of page