top of page

Herstelacademie

Via Facebook zag ik een tijdje geleden een post over een opleiding “Schrijven aan je herstelverhaal”, die georganiseerd wordt door de Herstelacademie. Aangezien ik schrijven gebruik als onderdeel van mijn therapie, was ik benieuwd wat deze opleiding zou bieden en schreef me in, weliswaar met een klein hartje.


De locatie van de opleiding was meteen een schot in de roos: de prachtig gerenoveerde predikherenbibliotheek in Mechelen. Dat ik terechtkwam in een beperkt groepje met enkel dames was voor mij ook een meevaller. 6 lessen gidsen je aan de hand van een rode draad en creatieve opdrachten doorheen verschillende hoofdstukken in je herstelverhaal. Door gebruik te maken van de SLOWLI-code en afspraken rond feedback worden deelnemers gestimuleerd om bewaker te zijn van ieders herstelverhaal, wordt de creativiteit geprikkeld en wordt een veilige ruimte gecreëerd om zich kwetsbaar op te stellen.


Bij een herstelverhaal staat herstel centraal, dus niet zozeer de gebeurtenissen, maar wel de boodschap “Herstel is mogelijk”. Een herstelverhaal vertelt over hoe je zin en betekenis hebt gegeven aan wat je is overkomen. Dat is boeiend en inspirerend, voor jezelf en voor anderen.


Een Zachtere Wereld nodigt iedereen met een psychische kwetsbaarheid die deze weg wil bewandelen om gastschrijver te worden. Er is de mogelijkheid om te werken met een pseudoniem en zo een veilige “speeltuin” te vinden om je ervaring te delen met de wereld.


Aangepaste SLOWLI-code voor online delen van je herstelverhaal

Stimuleer anderen hun groei- en herstelproces

Luister/reageer met respect en begrip naar elkaar

Openheid kan, maar wees je bewust van het medium: wie privacy wenst kan werken met een pseudoniem

Wees open van geest en denk positief

Lift mee op ideeën van anderen en streef naar gedeeld begrip

Iedereen is evenwaardig


Werd je creativiteit geprikkeld en wil je graag je herstelverhaal delen: mail naar connect@zachterewereld.com of contacteer ons via sociale media.

Voor het volgen van de opleiding “Schrijven aan je herstelverhaal” kan je terecht bij de Herstelacademie


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page